Het ontstaan van droogbloemen
Het begint met de zaadjes, die uitgroeien tot bloemen, kruiden en granen. Deze zaadjes gaan ieder jaar rond maart de grond in. Als ze mooi volgroeid zijn worden ze stuk voor stuk met de hand van het land gesneden. Dit gebeurt tussen juni en augustus. Daarna begint het unieke droogproces, waarbij we ervoor zorgen dat de kleur en de kwaliteit zo goed mogelijk behouden wordt. Het droogbloemenmerk van Greenflor, Dutch Masters in Dried Flowers, zorgt ervoor dat onze bloemen sterk zijn door de professionele droogwijzen. Op deze manier ontstaat het uitgebreide assortiment aan droogbloemen bij groothandel Greenflor
Bekijk hieronder de video van onze droogbloemen kwekerij
Soorten droogbloemen
Zoals al eerder gezegd, heeft Greenflor een groot aanbod aan gedroogde bloemen klaar staan voor de export. Het assortiment bestaat uit pluimen, gedroogde bloemen, gedroogde tarwe en gedroogde kruiden maar prachtige droogboeketten of droogdecoraties. Deze soorten zijn ook nog eens in ontzettend veel kleuren beschikbaar. Zo weet je zeker dat er wat moois voor je bij zit.
Droogbloemen
Het assortiment aan droogbloemen bestaat uit, gedroogde bloemen, gedroogde tarwe en gedroogde kruiden. Deze zijn allemaal beschikbaar in verschillende kleuren, van roze bloemen tot blauwe bloemen en van oranje bloemen tot groene bloemen. Echt alle kleuren zijn beschikbaar, maar er zijn ook witte bloemen of zwarte varianten. Met andere woorden wat je favoriete kleur ook is, groothandel Greenflor heeft ze. Droogbloemen zijn helemaal de trend van nu en op ontzettend veel manieren te gebruiken. Als solo boeket of gemengd boeket. Daarnaast ook prachtig om te verwerken in kransen, muurstukken of bruidsboeketten.
- Panicum
- Dille Zaaddoos
- Miscanthus
- Eryngium
- Cortederia
- Kaardebol / Dipsacus
- Amflodosia
- Arundo
- Cortederia
- Pampas fluffi
- Chaemerops
Gedroogde pluimen
Pluimen zijn prachtige lange pluizige stengels. Ze zijn in veel soorten en maten beschikbaar. Ze verschillen in grootte van de pluim maar ook in grootte van de pluim. Pluimen staan prachtig in een mooie vaas. Je kunt ze plaatsen als solo boeket, maar het is ook leuk om ze af te wisselen met andere kleuren pluimen.
Droogdecoratie
Naast de normale gedroogde bloemen, droogboeketten en pluimen heeft Greenflor ook prachtige droogdecoratie klaar staan voor de export. Dit gaan om bijvoorbeeld droogbloemen in een vaas, of een stolp met gevuld met gedroogde bloemen, maar ook bloemen gestoken in beton. Er zijn echt veel opties die prachtig zijn om je huis mee te decoreren.
Droogbloemen boeket
Droogbloemen zijn los al prachtig en staan bijvoorbeeld mooi in een vaas. Naast een vaas gevuld met gedroogde bloemen is het ook mogelijk zelf aan de slag te gaan. Het is namelijk ook leuk om van de gedroogde bloemen bloemen een prachtig droogboeket te maken. Door een combinatie van verschillende soorten en kleuren droogbloemen kun je een prachtig boeket creëren. Is het zelf maken van een boeket niets voor jou, gelukkig heeft Greenflor ook veel droogboeketten klaar voor de export.
Vee gestelde vragen over droogbloemen
Hoelang blijven droogbloemen mooi?
Als de droogbloem met een verse bloem vergelijkt gaan droogbloemen lang mee. Verse bloemen blijven ongeveer 10 dagen mooi terwijl gedroogde bloemen minimaal een half jaar kunnen blijven staan. Het verschilt een beetje per droogbloem soort of hij langer of wat minder lang mooi blijft. Bijvoorbeeld gedroogde tarwe, takken en papaver gaan lang mee
Hoe droogbloemen verzorgen?
Droogbloemen hebben eigenlijk geen verzorging nodig. Zo hoef je ze niet op water te zetten. Toch zijn er wel een paar dingen die je kunt doen op de bloemen wat langer mooi te houden. Hou ze zo veel mogelijk uit de zon en uit de buurt van de verwarming of kachel. Daarnaast reageren een droogbloem ook niet goed op vochtige plekken, ze zullen dus minder lang mee gaan als ze in de badkamer staan. Maar als je de droogbloemen op een plek met veel schaduw en op kamertemperatuur ergens neerzet kunnen ze lang mee gaan. Nog een tip, om je droogbloemen stofvrij te houden, spuit wat haarlak op de droogbloem. Dit zorgt ervoor dat het stof niet kan hechten.