Niet alleen de klant, maar ook het klimaat moet blij worden van wat wij doen. Greenflor staat daarom voor maatschappelijk verantwoord en toekomstbestendig ondernemen. Bij alles wat deze inspirerende trendsetter in de sierteelt doet, staat de zorg voor mens en milieu voorop. De initiatieven rondom de verbeterde traceerbaarheid van Ecuadorrozen is daar een goed voorbeeld van! 

Transparantie en traceerbaarheid

Afgelopen december startte Greenflors rozenteam met een innovatieve pilot. Het doel? Verbeterde traceerbaarheid van de miljoenen rozen die elk jaar vanuit Ecuador worden ingekocht. Een belangrijke stap richting transparantie in de sector, waarvoor verschillende schakels in de rozenketen samenkomen. Van kweker tot inkoper en van commerciële partner tot IT afdeling. Een ontwikkeling waarmee de klant direct inzicht heeft in de certificeringen van elke individuele steel.  

Maurice Noort van Greenflors rozenteam ligt toe: “We gaan werken met EKT’s, berichten waarin alle mogelijke informatie vanuit de kweker direct naar ons wordt doorgestuurd. Denk aan product- en kwekersinformatie, maar vooral aan gegevens over certificeringen. 

Ecuadorrozen 

Deze data zijn direct zichtbaar in Florisoft. Die informatie kan dus een op een door naar de klant”. Een mooie ontwikkeling richting transparantie in onze sector, en één waarmee Greenflors doelstelling van 90% duurzame inkoop in 2025 een grote stap dichterbij komt.  

Om dit doel te bereiken staan innovatie, techniek en teamwork centraal. Maurice vervolgt: “Voor het einde van dit jaar willen we alle rozen die wij als Greenflor vanuit Ecuador inkopen volledig traceerbaar hebben!” 

Ecuadorrozen 

Ontdek Greenflors Ecuadorrozen 

Greenflors rozenassortiment uit Ecuador bestaat uit 150 verschillende soorten, van vers tot preserved en van geverfd tot gewaxt. Hiervoor werkt Greenflor samen met zo’n 25 verschillende lokale kwekerijen, elk met zijn eigen specialiteit. Wekelijks vinden 100.000 tot 150.000 stelen rozen uit Ecuador hun weg naar Greenflors klanten. Van der Plas is daarbij de grootste afnemer, met zo’n 50% van de handel. Dankzij vruchtbare gronden en een ideaal klimaat hebben rozen uit Ecuador intensere kleuren, grotere bloemkoppen en dikkere stelen. Bijna alle rozen uit Ecuador komen terecht bij bloemisten. Zij maken er prachtige pronkstukken van voor bijvoorbeeld bruiloften of andere events. 

Wat is EKT?

EKT is een gestandaardiseerd bericht in Florisoft (en andere bloemensoftware) met daarin gegevens van de aankoop. Denk hierbij aan de productkenmerken, kweker, prijs, foto’s en de datum en tijd van de aankoop, maar dus ook aan gegevens over certificeringen.  

Ecuadorrozen 

Greenflor & FSI 2025

Greenflor en FTG maken zich – samen met andere sectorgenoten – hard voor een snellere verduurzaming van de sierteeltsector volgens het Floriculture Sustainability Initiative (FSI). Dit is een initiatief van voortrekkers op het gebied van een duurzame en toekomstbestendige sierteeltsector. Daarbij wordt de ambitie omarmt dat in 2025 minimaal 90% van de door de FSI-leden geproduceerde, ingekochte en verhandelde bloemen en planten duurzaam zijn.