Marc van Graas
Inkoper bij Greenflor, werkt al meer dan twaalf jaar samen met Mauro: “Het mooie aan hem is dat hij betrouwbaar is. Mauro werkt 100 procent voor Greenflor en we zitten helemaal op een lijn. Drie keer per week ga ik bij Mauro langs en zetten we de puntjes op de i, organiseren we de gehele inkoop en kijken we of de kwaliteit voldoet aan onze standaarden. Ook programmeren we de productie voor het volgend seizoen. Daarnaast schakelen we makkelijk over op de daghandel en de manier van verpakken.’’
Verse
ranonkels
Samen met Mauro’s broerkweken ze jaarlijkse 56.000 ranonkelknollen. De productie loopt volgens hem goed op schema: “De knollen worden geplant rond 20 augustus en komen eind oktober in productie. Dan worden de eerste bloemen gesneden. Tot half april snijden we bloemen, de hoofdproductie is in maart en april. De dagen zijn dan een stuk langer en de sterkere lichtintensiviteit en hogere dag- en nachttemperaturen zorgen voor meer productie. Na half april wordt het te warm en komen de bloemen niet meer in bloei. Dit laat zien dat we echt afhankelijk van de natuur zijn!”
De champagnestreek van de ranonkels
Liguria is de ideale plek voor de groei van ranonkels. Dit komt door het microklimaat, dit is een specifiek klein klimaat dat alleen in die zone te vinden is. De ideale weersomstandigheden maken het tot de perfecte plek voor de ranonkel. Net zoals de champagne alleen in de Champagnestreek gekweekt kan worden, kunnen anemonen, ranonkels, mimosa en ginster perfect gekweekt kunnen worden in Liguria!
Bekijk hier onze excentrieke ranonkels in de webshop!