Anemonen groothandel Greenflor

De experts van Greenflor zijn de wereld voor je rondgereisd en hebben een selectie gemaakt van de allermooiste anemonen, ook wel Anemone genoemd. Wij hebben ze in allerlei kleuren: van wit, geel, oranje, roze, rood tot paars. Net als bij de ranonkel, openen de bloemblaadjes van de anemoon zich stuk voor stuk. Het prachtige hart wordt zo steeds beter zichtbaar!

Bekijk alle Anemonen
Anemonen (Anemone) groothandel - Greenflor
Anemonen (Anemone) groothandel - Greenflor

Anemonen in diverse kleuren

Op het gebied van bloemkleur zijn knalkleuren nu echt de trend! Wij hebben alle kleuren Anemonen in onze webshop: gele anemonen, roze anemonen, rode anemonen.

Anemonen kennen niet alleen vroegbloeiende en laatbloeiende soorten, maar ook een oneindig grote kleurenvariatie! Anemonen bloeien in de kleuren wit, geel, paars en roze. Deze diverse kleuren zorgen ervoor dat er altijd een anemoon is die past bij uw wens! En wist u dat de naam Anemone afkomstig is van het Griekse woord ‘Anemos’ dat wind betekent? Een zuchtje wind en de kleurige bloemen bewegen.

Witte anemonen

Witte anemonen geven een frisse uitstraling en passen goed bij de natuurlijke trend die nu helemaal in is. Daarnaast zijn witte Anemonen goed te combineren met groen en passen ze in ieder boeket. Handig, nietwaar?!

Roze anemonen

Roze anemonen geven een vleugje liefde en romantiek in ieder boeket. Daarom wordt deze kleur anemonen vaak gekozen in een bruidsboeket en ter decoratie op bruiloften. Liefde, kom maar door!

Gele anemonen

Niets geeft een fijner voorjaarsgevoel dan de kleur geel. Daarom hebben wij gele anemonen in meerdere tinten! De gele anemoon past extra goed bij Pasen. Met onze gele anemoon breng je direct het Paasgevoel in huis.

 1. Anemoon Mistral Cenere
 2. Anemoon Rosa Chiaro
 3. Anemoon Extasy White Panda
 4. Anemoon Marianne Geel
 5. Anemoon Bluberry Celeste
 6. Anemoon Poeder Zalm
 7. Anemoon Flashy Orchid
 8. Anemoon Marianne Poeder
 9. Anemoon Marianne light blue
 10. Anemoon Mistral Tigre
 11. Anemoon Marianne Oranje
 12. Anemoon Mistral Shocking
 13. Anemoon Mistral White
 14. Anemoon Marianne Peach
 15. Anemoon Mistral Rosea White

Soorten anemonen

Valt u ook voor de charmes van onze anemonen? Dan heeft u geluk! Greenflor heeft vele soorten, in allerlei vormen en kleuren. Zo zijn ze er bijvoorbeeld met een poederlaag en met enkele of dubbele kleuren.

Populaire soorten zijn: Anemoon Mistral Cenere, Anemoon Rosa Chiaro, Anemoon Extasy, White Panda, Anemoon Marianne Geel, Anemoon Bluberry Celeste, Anemoon Poeder Zalm, Anemoon Flashy Orchid, Anemoon Marianne Poeder, Anemoon Marianne light blue, Anemoon Mistral Tigre, Anemoon Marianne Oranje Anemoon Mistral Shocking Pink, Anemoon Mistral White, Anemoon Marianne Peach en de Anemoon Mistral Rosea White.

Bekijk alle Anemonen
Anemonen (Anemone) groothandel - Greenflor

Anemonen boeket

Veel boeketten worden samengesteld uit verschillende soorten exclusieve bloemen zoals bijvoorbeeld anemonen. Het mooie van anemonen is dat de bloem optimaal te combineren is met andere bloemsoorten zoals Franse tulpen en heerlijke ruikende mimosa. Bekijk hier de video waarin we een beauty van een boeket maken met anemonen.

Bekijk alle Anemonen

Bruidsboeket met Anemonen

Anemonen zijn geweldige bloemen voor een bruidsboeket. Door de bloemblaadjes en bloemknoppen is deze bloem een directe eyecatcher in je bruidsboeket. Als je kiest voor een kleurrijk bruidsboeket, ga dan voor levendige kleuren anemonen zoals rood, oranje, lila en geel. Liever een vintage bruidsboeket met zachtere kleuren? Kies dan voor zachtroze anemonen of witte anemonen. Elke kleur is mogelijk!

Voorjaarsboeket met anemonen

Wij krijgen een ultiem lentegevoel van gele mimosa, Franse tulpen en sierlijke anemonen. Mix alle bloemen tot een prachtig speels geheel: de takken en mosgroene vulling zorgen dat de mimosa, anemonen en Franse tulpen eruit springen. Geen boeket of arrangement is ons te gek! De stijl is los en natuurlijk, want bloemen gaan tenslotte graag hun eigen weg. Onze topdesigner laat in deze video zien hoe ze dit schitterende boeket maakt.

Lente assortiment

Wist je dat we naast anemonen ook ranonkels en bloesemtakken verkopen? Veel boeketten zijn samengesteld uit verschillende soorten exclusieve bloemen. Het mooie van anemonen is dat de bloem optimaal te combineren is met andere bloemsoorten zoals Franse tulpen en mimosa. Lekker lente!

Anemonen vers van de kweker

Greenflor werkt al meer dan twaalf jaar samen met onze anemonenkweker Mauro uit Italië. “Het mooie aan Mauro is dat hij betrouwbaar is. Mauro werkt al jaren voor Greenflor en we zitten helemaal op een lijn,” zegt Marc. Lees hier het artikel met hoeveel passie Mauro onze anemonen kweekt!

Veel gestelde vragen over anemonen

Als dé anemonenexpert van Nederland helpen wij u graag bij al uw vragen over anemonen!

Wanneer zijn anemonen verkrijgbaar?

Onze kwekers planten de anemonenbloembol in het najaar, zodat jij hem tijdens de lente perfect op de vaas hebt staan! Bij Greenflor hebben wij als eerst anemonen beschikbaar. Vanaf januari zijn ze beschikbaar in de webshop. Ons aanbod anemonen breiden we vanaf februari steeds verder uit, voorjaar kom maar door!

Hoe verzorg je anemonen?

Anemonen hebben veel licht nodig. Onze anemonenkwekers wonen daarom vaak in zonnige gebieden in Zuid-Europa zoals Frankrijk en Italië. Zet je anemoon dus in het licht om hem goed te laten bloeien. Dan komt het hart steeds meer tevoorschijn.

Hoe lang bloeien anemonen?

Wanneer anemonen in bloei staan, aarzel dan niet om de bloemen af te snijden voor bloemstukken. Hoe meer u snijdt, hoe meer bloemen de anemoon zal produceren. Minder(en) is meer!

Hoeveel soorten anemonen zijn er?

In totaal zijn er ongeveer 400 soorten anemonen. De Anemone komt voor in verschillende kleuren; wit, roze, paars, geel, goud, rood, oranje en gemixte kleuren. Wij hebben ongeveer 50 exemplaren beschikbaar. Populaire soorten zijn: anemoon Mistral Cenere, anemoon Rosa Chiaro, anemoon Extasy White Panda, anemoon Marianne Geel, anemoon Bluberry Celeste, anemoon Poeder Zalm, anemoon Flashy Orchid, anemoon Marianne Poeder, anemoon Marianne light blue, anemoon Mistral Tigre, anemoon Marianne Oranje, anemoon Mistral Shocking Pink, anemoon Mistral White, anemoon Marianne Peach, anemoon Mistral Rosea White