De kleur
van de Provence

Met haar sterke steel en stevige bloemen is Lavendel heel geschikt om te drogen. Maar dat lukt niet met de verse lavendel die we in Nederland kennen. Voor kwalitatieve gedroogde Lavendel moeten we in Frankrijk zijn. Daar groeit Lavendel van nature op de kalkgronden van de Provence, op zo’n 800 tot 1100 meter boven de zeespiegel. Greenflor-inkoper Marc de Graas vertelt: “In de Provence wordt de kleur van Lavendel extra mooi. Dat komt door het klimaat. In de lagere gebieden groeit ook Lavendel, maar die wordt gebruikt voor parfums en etherische oliën.”

Bekijk alle gedroogde lavendel
Ambachtelijk geoogst

Lavendel, ook wel Lavandula angustifolia genoemd, gaat in het najaar de grond in. Het eerste jaar is de oogst beperkt, elk jaar is de oogst veel groter.. De geurige, paarsblauwe Lavendelvelden zijn in de maand juli klaar om geoogst te worden. Inkoper Marc vertelt: “De lavendeloogst gebeurt met de hand en duurt zo’n drie weken. Met een sikkel worden de stelen bos voor bos van het land gesneden.”

Bekijk het aanbod
De geur van Franse zomers

Vervolgens worden de bosjes Lavendel op een natuurlijke manier gedroogd: in een enorme droogschuur, op hun kop, beschermd tegen de felle zon. Zo behouden de bloemen hun karakteristieke kleur. Dankzij de warme Franse zomerwind is de Lavendel ongeveer na een week gedroogd en klaar om naar Nederland te vertrekken. Inkoper Marc: “Ik vind het prachtig om met dit natuurproduct te werken. We zijn totaal afhankelijk van het weer; dat houdt het spannend!”

Bekijk het aanbod
Eerlijk voor de natuur

Sinds 2019 sponsort Greenflor het fonds SPLP, dat de ontwikkeling van Lavendel in de Provence verduurzaamt. Dankzij deze steun kunnen universiteiten en laboratoria onderzoek kunnen doen naar natuurlijke oplossingen tegen schadelijke ziektes en bacteriën. Ook wordt met het fonds de CO2-uitstoot van de Lavendelproductie voor 2029 met vijftig procent verminderd én worden tijdens de oogst maar liefst 20.000 bijen per hectare beschermd. Zo kunnen we samen nog lang blijven genieten van gedroogde Lavendel uit de Provence!

Bekijk het aanbod
Wist-je-dat
  • Het is wetenschappelijk bewezen dat de geur van lavendel een kalmerend effect heeft. Linalool, dat vrijkomt uit Lavendel, prikkelt de reukzintuigen in de neus en dat werkt ontspannend!
  • Lavendel stond dankzij haar desinfecterende werking altijd al hoog aangeschreven bij onze voorouders. De oude Romeinen gebruikt dit kruid al om zeep en medicijnen te maken.
  • Als je gedroogde lavendel op een schoteltje aansteekt, smeult het als wierook en brengt het een heerlijke geur in huis.
  • Gedroogde Lavendel houdt op een natuurlijke manier motten uit de kledingkast!

Unieke producten
die je klanten
geweldig vinden.

Gegarandeerd verse (droog)bloemen
Onze telers, logistiek en bezorging zijn naadloos
op elkaar afgestemd.

Ieder seizoen de mooiste en unieke producten
Wij zijn de specialisten op gebied van seizoensproducten
en dat zie je ieder seizoen weer terug.

Het grootste assortiment in droogbloemen
Met onze eigen productie en ons droogproces zorgen wij
voor de mooiste en meeste soorten droogbloemen.